Onze vereniging had op zaterdag 4 april het jaarlijkse clubuitje gepland. Er was gepland om te gaan lasergamen en bowlen. Dit gingen we in Sluis doen. In Sluis is er een grote hal met allerlei activiteiten. Zo ook lasergamen en bowlen.

Zaterdagochtend hadden we ons verzameld en begonnen we de reis. Alles leek perfect te verlopen. Iedereen zat rustig in de auto en we hadden allemaal zin in wat ging komen. Na een kwartier de voorste auto (met navigatie) gevolgd te hebben, kregen enkele van ons het idee dat we niet helemaal goed reden...

Scheidsrechters cursus zaterdag 14 september 2013

De scheidsrechters cursus begon om 10 uur in de morgen in Utrecht.  In totaal waren er 38 cursisten voor de D-licentie en 3 cursisten voor de B-licentie. Zoveel deelnemers hadden ze in jaren niet gehad! Iedereen moest zichzelf even voorstellen (hoe oud, hoe lang hij al aan taekwondo deed, welke gub/dan en voor welke vereniging hij lid was).

De cursus begon met het uitleggen waar de verschillende licenties voor waren en waarom deze gehaald dient te worden. Voor iedereen die wilt opgaan voor zwarte band en ouder is als 16 jaar, moet in het bezit zijn van een D-licentie. Wanneer je voor je 2e dan wilt opgaan moet je in het bezit zijn van een B-licentie.

Boosabum  Jerry Buijze op voor examen.

Op zondag 30 juni 2013 heeft Jerry examen gedaan voor tweede dan.

Al maanden is Jerry bezig om zich voor te bereiden op het examen. Voor het examen heeft Jerry een heleboel moeten laten zien. Het examen werd begonnen met een schriftelijk theorie examen. Van de twaalf tuls die hij lopen moet, heeft hij er diverse moeten laten zien. Daarnaast de matsogi’s Ibo, Ilbo en pre-arranged sparren, en de Hosinsul tegen een gewapende tegenstander met mes en stok aanvallen.
Planken breken was hier natuurlijk ook een examen onderdeel drie planken met een voettechniek (dolyo Chagi), een handtechniek drie planken (sonkal taerigi) en een gesprongen dubbele breektechniek (yop chagi en jirugi).

Jerry heeft het examen met goed gevolg afgerond. Trots kunnen wij zeggen dat onze trainer nu 2e danner is!

Van harte gefeliciteerd!